Missie & Visie

Geen dansjes leren, maar leren dansen!

 

Ons lesaanbod bestaat uit 10 dansvormen met keuze uit:

Peuterballet
Kleuterballet
Klassiek ballet & Spitzen
Streetjazz
Mannenklas & Pas de deux
Modern
Flamenco

Placement & Barre Workout

Wij werken met gediplomeerde en gedreven docenten die met liefde hun passie voor dans overbrengen aan de leerlingen en kwaliteit leveren in de les.

Er zijn lessen op allerlei niveaus: van een eerste kennismaking met de dans tot gevorderde technieklessen. Er zijn ook lessen voor degenen die vooral aan hun conditie of houding willen werken. Dans is gezond voor lichaam en geest en het houdt je fit. Ook voor volwassenen en ouderen biedt de school diverse lessen speciaal voor die leeftijdscategorie.

De lessen worden zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en niveau zodat iedereen zich prettig voelt in de les en samen met leeftijdsgenoten zijn of haar danstechniek kan ontwikkelen.

Balletlessen voor kinderen ontwikkelen ritmegevoel, creativiteit en muzikaliteit, stimuleren een mooie houding en een harmonische manier van bewegen. Ook voor de intellectuele ontwikkeling van het kind is die harmonische motoriek zeer belangrijk.

Dans is een van de weinige vormen van lichaamsbeweging, waarbij aandacht wordt besteed aan een verantwoorde en harmonische ontwikkeling van het gehele lichaam.

Er wordt lesgegeven in kleine groepen om elke leerling voldoende aandacht te kunnen geven.

De inzet, het enthousiasme en de kwaliteit van de lessen worden duidelijk getoond tijdens de uitvoeringen die de Balletschool jaarlijks geeft in Theater De Poorterij in Zaltbommel en waaraan alle leerlingen kunnen meedoen.

Bij een aantal leerlingen gaat het enthousiasme zover dat zij van ballet hun beroep willen maken. Na een vooropleiding bij Balletschool Paulette Willemse volgen zij met succes opleidingen aan diverse dansacademies.

Naast het gewone lessenpakket worden ook regelmatig excursies georganiseerd. Verder zijn er Open Weken, dansweekends en workshops.

Dit alles in combinatie met de gezellige en huiselijke sfeer maakt dat de Balletschool een plek is waar jong en oud zich prettig en veilig voelt. Hier hechten wij veel waarde aan!