Het Bewegingsweekend

Het Bewegingsweekend 29 & 30 juni 2024

Het Bewegingsweekend is een weekend waarin 16 leerlingen van de Balletschool (vanaf 10 jaar) dansen, slapen in de Balletschool, barbecueën en vooral heel veel plezier maken. Dit jaar wordt het Bewegingsweekend georganiseerd op 29 & 30 juni door Anna en Lizelotte.

Op de eerste dag wordt er door de leerlingen zelf een dans gemaakt rondom een thema. De tweede dag leren zij een dans aan.  

Hieronder kun je het verslag lezen en enkele foto’s bekijken van dit super gezellige weekend van eerdere jaren.

 

Verslag Bewegingsweekend vorige keer

We kwamen aan bij de balletschool om 13.00 uur en het thema van dit jaar was sprookjes. De groep van 16 kinderen werd in tweeën gesplitst. We werden de “oude” en de “jonge” groep genoemd. Per groep zijn we een eigen dans gaan maken.

De “jonge”groep maakte een dans van twee gemixte sprookjes: Belle en het Beest en Doornroosje. De “oude”groep deed hetzelfde met de gemiste sprookjes Sneeuwwitje (mannelijke versie) en de Indische Waterlelies, onder begeleiding van Anna en Lizelotte. Af en toe hadden we een drinkpauze.

Na het dansen zijn we in de tent onze bedden gaan klaarmaken. Daarna werden we voor de BBQ geroepen. Na een lekkere maaltijd zijn we naar de Waal gewandeld.

Toen we terugkwamen zijn we een leuk samenwerkingsspel gaan spelen. Na dat spel zijn we naar de tent gegaan, daar was het super gezellig. Op een gegeven moment kwam Paulette een verhaaltje voorlezen. Het heette “Roel-met-gevoel”. Na het verhaaltje zijn we gaan Weerwolven.

Na middernacht hebben we nog gezellig gekletst tot iedereen langzaam in slaap viel.

De volgende ochtend werden we al vroeg wakker. Eerst hebben we onze tent leeggeruimd en daarna zijn we voor een lekker ontbijt met gebakken eieren aan tafel gegaan. Na het ontbijtje zijn Lizelote en Anaatje ons een dansje gaan aanleren. Het dansje hadden ze zelf gemaakt. Omdat het zo leuk was vloog de tijd om want voor we het wisten zaten we alweer aan het tafeltje voor de lunch.

Toen we klaar waren met de lunch zijn we weer gaan dansen. Het dansje lukte nog niet super goed maar er zat vooruitgang is.

Rond 2 uur moesten we  beginnen met alles klaar maken voor de uitvoering. Onder andere schoonmaken, opruimen en de banken klaar zetten.

Toen de eerste papaatjes en mamaatjes , opaatjes en omaatjes binnenkwamen werden  veel van ons (danseresjes en dansertje) een beetje zenuwachtig. Iedereen stond klaar in kostuum en de eerste groep begon met hun dansje. Het was een succesvolle, grappige voorstelling.

Wat een leuk Bewegingsweekend!

 

Geschreven door Nilou, Liese, Gwen en Sophie

 

 

 

collage 2

 

collage 3

 

 

 

collage 5

 

collega 6