Het Bewegingsweekend

Het Bewegingsweekend 2017

Werd op 8 & 9 juli georganiseerd!

Het Bewegingsweekend is een weekend waarin 16 leerlingen van de Balletschool (vanaf 10 jaar) dansen, kamperen in de tuin van Paulette, barbecuen en vooral heel veel plezier maken. 

Op de eerste dag wordt er door de leerlingen zelf een dans gemaakt rondom een thema. De tweede dag leren zij een dans aan. Dit jaar werdhet Bewegingsweekend georganiseerd door juf Anna en Karlijn van Fontys Dansacademie Tilburg. 

Verslag Bewegingsweekend 2017

“Het begon op zaterdag 8 juli om 13.00 uur. Als eerst kregen we de uitleg over het weekend. Toen kregen we het thema te horen: social media. Daarna begonnen we gelijk aan de dans. Eerst met de hele groep en daarna gingen we zelf een dans maken in kleine groepjes.

Na het dansen gingen we onze spullen in de tent leggen. Als avondeten kregen we hamburgers, worstjes, speklapjes en friet van de bbq. Toen gingen we spelletjes spelen in een van de zalen. Eerst het “zakdoekenspel” en daarna “moordenaartje”. Daarna gingen we naar de tent. Paulette las nog een verhaal voor en daar speelden we nog een paar keer het “weerwolven spel”. Rond 01.30 – 2.00 uur gingen we pas slapen!

De volgende dag werden de meesten van ons vanzelf al vroeg wakker. Toen gingen we omkleden en ontbijten. Daarna gingen we onze spullen inpakken. De dans was nog niet helemaal af dus Karlijn en Anna (onze dansjuffen van dit weekend) leerden ons er nog een stukje bij. Toen de dans af was gingen we lunchen. Na het lunchen kregen we allemaal taken (waaronder opruimen, dit verhaal schrijven, etc.).

Daarna gingen we de dans nog een paar keer oefenen en toen gingen we onze kostuums aan doen want iedere groep had een eigen personage. Bijvoorbeeld Emma, Japke, Guusje en Sofie waren de “nerds”. Emma Luna, Caitlin en Liese waren de “tuttebellen”. Indira, Nienke en Gwen waren de “zweverige” kinderen en Fenna, Jet en Didi hadden juist geen speciaal personage om de dans samen te voegen. Om half 4 gingen we optreden voor onze ouders en daarna gingen we weer naar huis.”

Geschreven door Japke Trimbos & Emma Burnet

collage bw 2017 1

 

collage bw 2017 2

 

collage bw 2017 3