Danskleding en schoenen

Ieder jaar hebben jullie weer nieuwe danskleding en schoenen nodig. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf ervan? We zetten hieronder enkele tips voor je op een rijtje.

De Jazz schoen

Jazz schoenen zijn er in allerlei soorten en maten en er zijn veel verschillende merken. Belangrijk is dus om goed te weten welke het beste bij jou en wat je tijdens de les doet past om lekker te kunnen dansen en blessures te voorkomen. Vanaf kinderjazz heb je echte jazz schoenen nodig in de les, voor die tijd volstaan balletschoenen of sokken. 

De maat:
Kun je één vinger achter bij je hiel in de schoen steken? Dan is de maat perfect!

De zool:
Kies voor een splitzool, dus een zool die uit twee delen bestaat. Dan kun je je voeten beter strekken en de bewegingen goed uitvoeren.

Het merk:
Er zijn vele merken en het ene merk is niet per definitie beter dan het andere merk. Belangrijk is juist dat je het merk kiest wat jij lekker vindt zitten (en mooi vindt). 

Jazz schoenen en sneakers:
Je hebt jazz schoenen en sneakers. Leren jazz schoenen dansen erg prettig, omdat deze zich helemaal vormen naar je eigen voet en ervoor zorgen dat je de bewegingen van je voeten voluit kun doen zonder te forceren. Jazz sneakers zijn een stuk steviger, maar kunnen er juist voor zorgen dat tijdens het dansen je voeten forceert en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

jazz schoenen

jazz sneakers

 

 

 

 

 


Waar te verkrijgen:
Goede jazzschoenen kun je vinden bij de volgende winkels:

Tot slot:
Iedereen heeft andere voeten en wat voor iemand anders de perfecte schoen is, kan juist bij jou helemaal niet fijn zitten. Pas dus altijd schoenen van verschillende merken, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken en voor jou de beste keuze kunt maken.