Klassiek ballet & Spitzen

Klassiek ballet, de basis van alle dansvormen

Klassiek ballet wordt gegeven op allerlei niveaus: van een eerste kennismaking met beweging en dans, tot een goede basis voor een professionele opleiding. Er zijn intensieve technieklessen en lessen voor degenen die via ballet als hobby willen genieten van de danskunst.

SONY DSCSONY DSC

Vanaf zes jaar kunnen jongens en meisjes kiezen voor klassiek ballet. We werken met 6 verschillende niveaus waarin we het lesprogramma aanpassen aan de leeftijd en ontwikkeling van het kind. In niveau 1 wordt spelenderwijs de klassieke basistechniek aangeleerd en in niveau 2 wordt deze geperfectioneerd en uitgebreid met nieuwe oefeningen. Zo gaat het stapsgewijs door tot het hoogste niveau, niveau 6.

Er is geen maximum leeftijd. Ook voor (jong)volwassenen zijn er beginnersgroepen klassiek ballet.

SONY DSC

SONY DSC

Spitzen

Voor leerlingen vanaf niveau 5/6 bestaat de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de speciale spitzenles. Omdat deze techniek een zware belasting is voor het lichaam, bekijken we vooraf zorgvuldig of een leerling sterk genoeg is. Spitzen wordt gegeven door Lily.

SONY DSC

Tot niveau 3a worden de lessen gegeven door Anna en daarna hebben de leerlingen les van Paulette.

Lizelotte is in september 2023 gestart met een Klassiek instroom les voor (jong)volwassenen. Ook is er een special les Klassiek voor 65+ leerlingen die Lizelotte geeft op vrijdagochtend. 

Zie ook:

Peuterballet
Kleuterballet
Streetjazz
Modern
Mannenklas & Pas de deux
Flamenco
Placement & Barre Workout