Lily geeft Spitzenles 

Lily begon als 7-jarige met klassiek ballet in het dorp waar ze opgroeide, en kwam daarna al snel bij Balletschool Paulette P2100061-11-1Willemse terecht. In haar studententijd kreeg Lily ook op andere plaatsen balletles (o.a. Henny Jurriens Stichting) en groeide haar passie voor ballet en de danswereld.  

Eenmaal terug in regio Zaltbommel startte Lily ook met modern en jazz en bleef daarbij klassieke lessen van Paulette én op andere plaatsen (o.a. Amsterdam en Den Haag) volgen. Een voltijd opleiding tot dansdocent zat er niet in, wel kon zij dankzij Paulette ervaring opdoen, bijvoorbeeld als repetitor. Ook heeft Lily cursussen gedaan over balletpedagogiek en -methodiek, waaronder een certificaattraining door Mme. Kalina Bogoeva.

Toen een fanatieke spitzenklas een tweede keer per week wilde oefenen, begon het lesgeven echt. Vanaf 2017 geeft Lily alle spitzenlessen bij de Balletschool. Ook volgt ze nog steeds lessen klassiek en modern. 

“Ik vind het een eer om leerlingen te begeleiden bij hun eerste danspassen op spitzen, iets waar ze vaak jaren naar uitkijken. Spitzen is een gevorderde techniek die héél anders voelt, daarom beginnen we met spitzen weer bij de basis om alles stap voor stap veilig op te bouwen. Het zwaartepunt leg ik wel op techniek, maar ik probeer ook een muzikaal en artistiek aspect in de lessen te verwerken.”