Paulette

PaRachmaninoff 2020 foto Loesulette geeft Klassiek en Mannenklas/Pas de deux

Paulette Willemse werd in 1955 in Zaltbommel geboren en volgde als kind al balletlessen in haar woonplaats. Na het gymnasium combineerde zij een studie MO Frans en een balletopleiding bij Anneke Goud in Utrecht.

In 1974 richtte zij haar balletschool op en ruim 10 jaar later, in 1985, vestigde zij zich in het huidige pand waar zij wonen en werken combineert.

Paulette was mede-oprichter en bestuurslid van de NBOB (Nederlandse Brancheorganisatie van particuliere Balletscholen) en was vele jaren voorzitter van deze NBOB tegenwoordig NBDO Dansbelang.

“Een leven zonder ballet zou ik me niet kunnen voorstellen. Als kind al maakte ik dansvoorstellingen op zolder en die creatieve behoefte is alleen maar groter geworden, maar dan nu op het podium van Theater De Poorterij.

Het lesgeven en het volgen van de ontwikkeling van de leerlingen, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse testlessen, vind ik enorm boeiend. Daarnaast vind ik het een uitdaging om ook volwassenen (die nooit gedanst hebben) met de klassieke ballettechniek kennis te laten maken. Een bijzonder uurtje op zaterdagochtend heb ik ingeruimd voor de mannenklas!

Ik stel, zeker bij mijn gevorderde groepen hoge eisen aan de techniek, maar het belangrijkste vind ik dat je danst met je hart!”