Pauline geeft Modern op woensdagavond

Hoi! Ik ben Pauline Weijs, moderne danseres en choreografe en sinds september 2013 geef ik de moderne lessen op woensdagavond.

Ik ben op mijn zevende begonnen met klassiek ballet, moderne lessen volgden daarna al snel. Omdat ik dansen zo leuk vond besloot ik er mijn beroep van te maken en ging ik naar de schakelklas op de Rotterdamse Dansacademie. Vervolgens werd ik aangenomen op het Artesis Conservatorium in Antwerpen, waar ik cum laude afstudeerde aan de opleiding uitvoerend hedendaagse dans.

Omdat ik daar ook een grote interesse in choreografie ontwikkelde, studeerde ik daarna nog twee jaar op de afdeling choreografie aan de Codarts Dansacademie in Rotterdam.

Tijdens en na mijn opleidingen heb ik onder andere gewerkt met choreografen als Marc Vanrunxt, Ann van den Broek, Ederson Xavier en Duda Paiva Company.

Momenteel werk ik als freelance danser en heb ik mijn eigen dansgezelschap W2 & Dancers, dat ook een educatieve tak krijgt. Ons doel met de educatieve afdeling is zoveel mogelijk ouderen te laten dansen!

Maar ik vind het ook leuk om jongeren en amateurs moderne les te geven; dat ga ik dan ook doen bij de balletschool.