Verslag Theaterwandeling – optreden modern

Bij de Theaterwandeling met het thema Ollie B. Bommel werd een verhaal waarbij Ollie en Tom Poes de Sloven tegenkomen, verbeeld door de moderne groep. Anna heeft een mooie aangrijpende dans gemaakt waarin we lieten zien hoe zwaar het leven van de Sloven is. Vooraf vonden we het wel erg spannend om buiten te dansen, zonder dansvloer maar in de natuur. De plaats die ons was toegewezen, bij de Heksenwal, stond vol met brandnetels… de organisatie beloofde deze weg te maaien maar ik had eerlijk gezegd ook nog wel zorgen over hondenpoep, stenen, glasscherven en scherpe afgemaaide stengels. Als je over de grond gaat rollen, best wel vervelend.
IMG-20190615-WA0005
Ook de weersverwachting werd angstvallig in de gaten gehouden. Dat was voor de hele Theaterwandeling natuurlijk best wel sfeerbepalend. Nadat we twee keer op locatie konden oefenen (op kisten, in plaats van sokken) was ik wel gerustgesteld dat de ondergrond niet zo’n probleem zou worden. En het weer bleek ook prachtig te zijn: droog, zonnig, briesje.
20190621_210732 klein
De dans moesten we, verdeeld over 3 dagen, totaal 18 keer opvoeren, met steeds zo’n 45 minuten tussen twee wandelingen. Dan is het de uitdaging om het niet een routine te laten worden maar iedere keer met de volle emotionele inzet te blijven dansen. Aan het einde had ik echt spierpijn in mijn gezicht van het ‘dramatisch’ kijken en kon haast niet meer vrolijk kijken! Heel leuk vond ik dat de zon bij iedere dans weer in een andere hoek stond. Ook wel leuk om je publiek zo goed te zien – in iedere wandeling zaten wel een aantal bekende gezichten. Ook waren er veel wandelaars en fietsers die in de gaten hadden dat er iets te zien was en die bleven kijken vanaf de zijkant. Een paar jongetjes die op de wal aan het spelen waren snapten er niets van waarom we in onze beginpose minutenlang stilstonden en begonnen over Enno te praten alsof hij een standbeeld was. Dus we hadden tussen de optredens ook genoeg te bespreken. Het was echt lekker om zo een heel weekend buiten door te brengen en er werd goed voor ons gezorgd. Zo kregen we iedere dag een picknickmand gevuld met lekkers en ook dagelijks een heerlijke cake van Paulette. Ook vond ik de techniek echt goed geregeld, we hadden een prima klinkende geluidsset en een eigen technicus. Er was zelfs een dixie geregeld voor ons en andere groepen maar, omdat Anne en ik allebei vlakbij wonen, hebben we die niet nodig gehad. 
IMG-20190622-WA0033
Helaas kon Anna haar eigen dans niet live komen bekijken, maar we hebben alle complimenten natuurlijk doorgespeeld en talloze video’s en foto’s gedeeld met elkaar. Al met al was het zware ‘Sloven’-leven dus eigenlijk voor ons een heerlijk weekend gezelligheid & buiten dansen. 
Door Lily Waller
IMG-20190615-WA0004