Verslag Theaterwandeling – optreden klassiek

Midden in het park staat de muziektent, omringd door hoge bomen. Het licht valt prachtig door de bomen en doet de blaadjes oplichten. De vlinders fladderen, de kikkers kwaken en de vogels tjilpen. In deze oase van rust mogen wij dansen in stralende violenrokken en op sprookjesachtige muziek. Deze optredens waren ter gelegenheid van de theaterwandeling ‘Bommel in de Waard’ op 21, 22 en 23 juni.

Naamloos 2

In totaal hebben we de dans wel 21 keer opgevoerd verdeeld over drie dagen. We werden op en top verzorgd. Totaal onverwacht kwam er vrijdagavond een picknickmand vol met lekkers! Meer dan genoeg voor 6 personen. Paulette nam ook een cake mee voor elke dag. Eten hebben we genoeg. Vrijdagavond hadden we zelfs zoveel dat we het niet op konden. In de mand zit voor ieder wat wils. Vooral de drop is zeer geliefd in deze groep. Elke dag wordt er een mand gebracht genoeg voor de hele dag. Echt een feest!

Tussen de dansen door gingen we met zijn allen rond de picknick zitten. Elke keer weer kwamen er een stuk of 7 honden langs die niet meer mee wilden met hun baasjes omdat het bij ons zo lekker rook. Een hond stal zelfs bijna onze cake! Gelukkig konden we deze nog net op tijd redden.Naamloos

Steeds horen we de wandelgroep applaudisseren bij de act vlak voor ons. Vanaf dat ‘geluid’ rennen we naar de trap van de muziektent om klaar te gaan zitten voor onze dans. Om ervoor te zorgen dat de wandelgroep ons nog niet ziet, verschuilen we ons onder kleedjes, vesten en de dekbedhoes van Fleur. Dan wachten we tot de gids met rode hoed  zijn verhaal heeft verteld en tot de groep gaat zitten. Paulette zet de muziek aan en één voor één komen we onder de kleden vandaan en betreden we de muziektent. Tijdens het dansen werden we begeleid door kwakende kikkers en fluitende vogeltjes. In de ochtend is het heerlijk, maar in de loop van de dag wordt het warmer en warmer, óók onder de kleden. Maar wat is het heerlijk om lekker in de schaduw van het park, op een kleed een boek te lezen of te kletsen met de andere danseressen.IMG-20190623-WA0001 (1)

Zaterdagochtend, nog voordat we moesten dansen, zat er een groepje kinderen van het MuseumAtelier klaar om naar ons te kijken. Helaas duurde het te lang voor we begonnen en liepen ze weg. Na ons eerste optreden kwamen ze weer langs, maar hadden de dans net gemist. Daarom stelden wij voor om speciaal voor de kinderen nog een keer te dansen. Ze vonden het heel mooi en leuk en gaven ons schelpjes als cadeautjes. Ten slotte hebben we nog wat mooie en gekke foto’s met hen gemaakt!

Al met al was het dansen in de muziektent een geweldige beleving. Het dansen met dat briesje en dat straaltje zon in je gezicht. Wat heerlijk en gezellig!

Door Loes van Gameren, Bibiche de Lang, Fleur de Bruyn, Annemijn Barendse en Mariska Boelens

Naamloos 3