Verslag spitzenworkshop 16 februari

“Als je eindelijk voor het eerst mag gaan spitzen is dat voor velen een droom die uitkomt. En als je dan hard werkt dan kun je er ook mooi op leren dansen… want dat valt nog niet mee! Ik (Lily) ben dit jaar begonnen met lesgeven aan de spitzenleerlingen en ik wilde hun inzet en enthousiasme belonen met een speciale workshopdag. In de voorjaarsvakantie kon ik deze dag organiseren: een les van gastdocent en ex-prima ballerina Jane Lord, en daarnaast een fotoshoot op spitzen met mooie kostuums en mijn getalenteerde zus Wendela als fotograaf. De dag was opgedeeld in twee lessen: voor de gevorderden en voor de spitzers die pas een paar maanden bezig zijn. 

Jane had een leuke klassieke les met uitdagende oefeningen gemaakt. Het is heel leerzaam om eens een keer van een andere docent les te krijgen, zo hoor en zie je dan toch weer wat andere aandachtspunten. Omdat er nog wat plekjes over waren in die twee lessen had ik ook wat dansvrienden van buiten de balletschool uitgenodigd. Zij vonden het erg leuk om mee te kunnen doen en vonden het een gezellige balletschool in een mooi gebouw – daar sta je niet zo bij stil als je er zelf al zo lang rondloopt!

In de mooie Oude zaal werden de foto’s gemaakt. Wendela en ik hadden wat voorbeeldposes bedacht om de shoot wat op gang te brengen en hadden ook al wat samen geoefend een week vooraf. Zo wist Wendela al goed welke hoeken geschikt waren en hoe ze het licht kon gebruiken. We mochten een professionele fotolamp lenen van Loes van Gameren (heel fijn! dank!). We zagen die dag prachtige kapsels en make-up voorbij komen! De meeste leerlingen hadden zelf hun mooiste balletpak meegenomen voor de foto’s maar ook mijn halve garderobe hing er om te lenen en Emma had nog gekleurde waaiers tevoorschijn gehaald. Bij Flevo Dancewear kon ik een aantal tutu’s huren, dat was een groot succes, en een primeur voor de meesten! Mijn moeder Liet was er als “kleedassistent” om te helpen de tutu’s aan en uit te trekken – dat gaat niet zo makkelijk alleen. 

Paulette was helaas in Frankrijk dus kon er niet bij zijn maar ze had een heerlijke cake gebakken die tot de laatste kruimel op ging. Met heel veel dank vooral aan Emma voor haar hulp en aanwezigheid, kan ik terugkijken op een geslaagde dag. Op dit moment is Wendela nog bezig met de nabewerking van de foto’s, de deelnemers die hun foto’s nog niet gekregen hebben, kunnen ze zeer binnenkort verwachten.” 

Geschreven door Lily Waller, organisator van deze workshop en onze docent spitzen

spitzenworkshop Jane Lord - 17 klein

Jane Lord

Mariska & Stefanie Boelens deden allebei mee aan de workshop:

Vrijdag 16 februari had Lily Waller een ontzettend leuke dag georganiseerd. Een workshop bestaande uit een klassieke balletles, een les spitzen van Jane Lord en een fotoshoot van Wendela Waller. Zo ontzettend fijn dat zij vandaag de tijd voor ons wilde nemen!

Stefanie: “De eerst helft van de dag werd besteed aan een fotoshoot met een fotograaf: Wendela Waller. We hadden vandaag de kans om mooie, professionele ballet foto’s van onszelf te laten maken. Lily had veel mooie balletpakjes meegebracht en zelfs tutu’s gehuurd. Hier mochten we er meerdere van uitkiezen waarin we vervolgens op de foto mochten, met of zonder spitzen. Écht geweldig! De 2e helft van de dag hadden we een gastles van Jane Lord. Geweldig dat Lilly dit had geregeld. Zij heeft ons heel veel bijgeleerd.”

Mariska: “Wat was het een leuke dag. ‘s Ochtends had ik eerst een klassieke balletles. Het waren fijne oefeningen, danscombinaties en relatief goed bij te houden. Ik had deze les ook nog wat goede tips gehad. Bijvoorbeeld bij de 5e positie, hier moest ik verder uitdraaien. Jane gaf ook aan dat de uitdraai daarbij moest komen vanuit de bovenbenen. ‘Die’ spieren moesten hard werken. Het was ook wel heel leuk om eens een les te ervaren van een andere docent en hierdoor nieuwe inzichten mee te krijgen. Na deze gastles hebben we een hele leuke fotoshoot gehad. Wendela heeft zo ontzettend haar best gedaan om mooie foto’s te maken en heeft ons dan ook heel erg geholpen bij het neerzetten en corrigeren van mooie poses. Ze wilde de perfecte foto!”

Ook al waren onze lessen gescheiden, wat achteraf heel prettig was: wij hebben met samen met zijn tweeën en met de anderen een hele fijne dag gehad!

spitzenworkshop Jane Lord - 13 (incl Stefanie Auriske)

Tijdens de les

27982558_1692465544149599_1717499815474714698_o

Lily had prachtige kostuums gehuurd voor de individuele fotoshoots