Terugblik op De Wonderlamp

Onze voorstelling van De Wonderlamp ligt al weer ruim een maand achter ons. Het was een groot succes, lovende recensies over een magische onvergetelijke sprookjesachtige voorstelling.

Wat het publiek niet wist was dat er meer dubbelrollen dan ooit op het podium waren. Naarmate steeds meer leerlingen twee of drie verschillende dansvormen beoefenen zijn er ook steeds meer snelle verkleedpartijen tijdens de voorstelling. Een hele uitdaging voor de mensen achter de schermen. Hier een speciaal verslag van Loes van Gameren die samen met haar dochter Jet van Glabbeek op het podium stond en allebei diverse rollen hadden: Loes  3 en Jet zelfs 5, met alle uitdagingen van dien!

Op 5 en 6 april hebben Jet en ik meegedanst in De Wonderlamp. In twee dansen waren we samen te zien, wat vooral heel leuk was voor mijn ouders (dus de opa en oma van Jet) die al jaren naar al onze voorstellingen komen kijken…al sinds deze nog plaatsvonden in de Agnietenhof in Tiel ruim achtendertig jaar geleden. 

De Generale repetitie op donderdag 4 april vond ik erg leuk want dat was het moment dat ik naar alle dansen van Jet kon kijken (en zij naar de mijne). 

Jet was aan het begin van de voorstelling te zien in de marktscene als slangenbezweerder (magiërs), modern1. Ze moest zich daarna in de coulisse erg snel omkleden, omdat ze in het volgende stuk zat als Ordehandhaver, demogroep jazz. Op vrijdagavond zat het jurkje met embleem per ongeluk achterstevoren, er was weinig licht achter het toneel dus dat had ze niet gemerkt. Gelukkig viel dat niemand op omdat haar staart er overheen viel.

Na de schitterende choreografie van de spitzers en de magische entree van de Geest (Anne) mocht ik eindelijk zelf het podium op met mijn vriendinnen van Jazz Belegen, als hiëroglief (foto). Onze prachtige jurken hadden we zelf gemaakt, met wat hulp (dank aan de moeder van Tanja!). Zelf moest ik helaas het laatste deel van deze dans missen omdat ik er meteen een dans met de pas de deux groep achteraan had.

IMG_0714 kopie (1)

Foto Loes van Gameren

Paarse jurk uit, kraag en sjerp af, sokjes uit…haar opsteken, paarse broek en rok aan, sieraden en hoofddoek om, balletschoentjes aan en gaan…t lukte iedere voorstelling maar nipt. Gelukkig had ik twee assistentes die klaar stonden om me aan- en uit te kleden en mijn haar te doen.

Pas de deux blijft voor mij en Jet heel bijzonder. Jet was te zien met danspartner Æde en ik met Marc (foto van de pas de deux-groep). We dansten op kippenvel-muziek van Mike Batt, een scene in het huis van de Grootvizier (Enno). Deze prachtige dans zou ik graag nog eens willen dansen.

bs.20190406DWF-4126

Foto Wesley de Wit

Na het pas de deux kwam een spannend moment voor Jet, want zij danste ook in ‘de tweede wens’ de dans die er meteen op volgde, waarbij ze maar een paar tellen had om zich om te kleden. Tot haar grote verdriet miste ze hierdoor steeds het begin van die leuke dans. Het lukte haar gelukkig steeds om zeer ongemerkt tussen de danseressen van demogroep jazz aan te sluiten.

Omdat zaterdagavond niet het juiste mutsje klaar lag, heeft Jet gedanst met een te groot mutsje dat langzaam over haar ogen schoof. (zie foto)

bs20190406DWF-4142

Foto Wesley de Wit

Zonder veel zicht heeft ze haar dans keurig uitgedanst, wat ik echt heel cool vond van haar.

Nadat de grootvizier iedereen tot slaaf had gemaakt, danste ik met Modern 2 een slavendans, waar op het eind de groep van Jazz midden aansloot, dus het tweede stuk waar Jet en ik samen op toneel te zien waren. Na de grote finale zat de voorstelling erop. Nog een high five tussen moeder en dochter en dan de dans kleding uit en borrel-kleding aan. Opa en oma, papa Bram, de schoolvriendinnen van Jet…ze hebben allemaal genoten van deze zeer afwisselende bonte voorstelling.

Heerlijk, die sprookjes!

We kijken al uit naar de volgende voorstelling in april!”

Jet en Loes

 

 

 


Mededelingen