De voorstelling 2019

De voorstelling 2019

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 is onze Bonte Voorstelling in De Poorterij. Bij de Bonte Voorstelling komen alle dansvormen die de Balletschool aanbiedt, samen in één verhaal. Deze voorstelling is gebaseerd op het verhaal van Aladdin, maar we gebruiken een andere naam i.v.m. auteursrechten. Bovendien is de hoofdpersoon bij ons een meisje: Aliddah.

Repetities in de Speelzaal – januari

15.30 - 16.30: prejazz
16.30 - 17.30: kinderjazz
17.30 - 18.30: jazz beginners
18.30 - 19.30: demogroep jazz
19.30 - 20.30: jazz volwassenen

08.30 - 10.30: pas de deux
10.30 - 11.00: kleuterles 1
11.00 - 11.30: kleuterles 2
11.30 - 12.30: spitzen

Hier volgt de route naar de Speelzaal voor leerlingen van buiten Zaltbommel:

Als je vanaf de nieuwe Watertoren komt neem je bij de tweede rotonde de weg rechts (Gisbert Schairt weg).
Rijd steeds door langs de velden (aan je linkerhand) tot je rechts een schoolgebouw ziet staan. Dit is De Uitkijk

Sla na de school meteen rechtsaf, dit is de Aakstraat. Hier kun je parkeren.
Loop het schoolplein op en neem dan de ingang rechts.
Er hangt een briefje op de deur die je moet nemen.

Hieronder lees je het verhaal in grote lijnen:

 

Aliddah (Liese Westphal) is een arm meisje. Ze leeft veel op straat waar ze vaak eten steelt.

De voorstelling begint met een oosterse markt die opgebouwd wordt met kraampjes en tapijten (jazz beginners+). Er zijn allerlei mensen op de markt, mensen die spullen kopen (flamenco) maar ook magiërs en slangenbezweerders die de aandacht van het publiek vragen (Modern 1).

Tijdens hun optreden steelt Aliddah weer eten maar deze keer wordt ze betrapt door de Grootvizier (Enno van der Wal met jazz gevorderd) en zijn ordedienst (demogroep jazz). Aliddah wordt gevangengenomen en meegenomen naar de woestijn waar ze  een grot in gestuurd wordt (Modern 3).

Het is een betoverde grot vol edelstenen (prejazz / kleuterballet 1 / kleuterballet 2*) en ze mag niets aanraken, want dan zal de grot zich sluiten en zit ze voorgoed opgesloten. Natuurlijk kan ze het niet laten om zo’n prachtige edelsteen even aan te raken. En jawel, de grot gaat dicht en ze zit in het donker opgesloten.

Dwaallichten (kinderjazz) leiden haar naar een oude lamp. Aliddah strijkt toevallig over de lamp en dan verschijnt er een Geest (Anne Schnitker met spitzen). Het is de Geest van de Lamp die de eigenaar moet gehoorzamen.

Aliddah mag drie wensen doen. Allereerst wenst Aliddah dat ze bevrijd wordt uit de grot (jazz volwassenen). Haar wens wordt meteen vervuld. Daarna wenst ze dat ze heel rijk is. Er verschijnt meteen een  karavaan met kostbaarheden en Aliddah is opeens prachtig gekleed (pas de deux). De karavaan (demogroep jazz) trekt door de stad en Aliddah is bang dat de grootvizier haar zal herkennen dus ze probeert zich te verstoppen (jazz midden+ en jazz gevorderd), maar de ordedienst herkent haar toch en neemt haar weer gevangen. En nog veel erger: ze pakken ook de Wonderlamp af.

Aliddah is haar rijkdom kwijt en de Grootvizier is nu oppermachtig, omdat hij nu de Wonderlamp in zijn bezit heeft. Hij is een echte tiran en maakt iedereen tot slaaf (Modern 2). Aliddah stookt echter stiekem het volk op (jazz midden). Als iedereen in opstand komt tegen de Grootvizier dan kunnen ze hem met z’n allen overmeesteren. Uiteindelijk gebeurt dat ook.

Aliddah krijgt de Wonderlamp weer terug. Ze heeft nog één wens over: ze bevrijdt de Geest van de Lamp die haar natuurlijk rijkelijk beloont voor deze goede daad.

Dus we eindigen met een feestelijk finale.

 

* De dans van de Edelstenen wordt iedere voorstelling door één van onze jongste groepen gedanst: 

vrijdagavond: prejazz
zaterdagmiddag: kleuterballet 1
zaterdagavond: kleuterballet 2

 

Belangrijke data voor de agenda:

  • Donderdag 4 april 2019 Generale Repetitie
  • Vrijdag 5 april 2019 eerste voorstelling
  • Zaterdag 6 april 2019 middag- en avondvoorstelling