De voorstelling 2018 en 2019

Kerstvoorstelling 2018

Dit jaar hebben we weer een kerstvoorstelling op Tweede Kerstdag (26/12/18) in De Poorterij. De gevorderde klassieke leerlingen van Paulette dansen dan Cinderella. Vanaf 1 december kun je kaartjes reserveren via reserveren@paulettewillemse.nl

Repetitie 15 december in de Speelzaal

Let op: pas de deux heeft les in de Balletschool van 08.30 – 09.30 uur

  • 08.30 – 10.00 uur: mime repetitie Cinderella + prins (15, 16)
  • 10.00 – 11.10 uur: eerste acte/keukenscène (2 t/m 12)
  • Klokmannetjes aanwezig om 10.15 uur
  • 11.10 – 12.10 uur: hofdans + bal t/m 12.00 uur (13 t/m 18)
  • 12.10 – 13.00 uur: schoentje passen + finale (19 t/m 22 )

Deze laatste repetitie in de speelzaal doen we alles in volgorde zodat dit ook duidelijk wordt voor iedereen. Dat betekent wel iets langer wachten voor iedereen dus Klokmannetjes: neem een boekje/spelletje mee! De muizen zijn er deze keer niet bij. Zij komen weer bij de
generale.

Overige belangrijke data voor de agenda:

  • Zaterdag 22 december Generale Repetitie in De Poorterij
  • Woensdag 26 december twee voorstellingen om 12.00 uur en om 15.00 uur

De voorstelling 2019

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 is onze Bonte Voorstelling in De Poorterij. Bij de Bonte Voorstelling komen alle dansvormen die de Balletschool aanbiedt, samen in één verhaal. Deze voorstelling is gebaseerd op het verhaal van Aladdin, maar we gebruiken een andere naam i.v.m. auteursrechten. Bovendien is de hoofdpersoon bij ons een meisje: Aliddah.

Hieronder lees je het verhaal in grote lijnen.

Aliddah is een arm meisje. Ze leeft veel op straat waar ze vaak eten steelt.

De voorstelling begint met een oosterse markt die opgebouwd wordt met kraampjes en tapijten. Er zijn allerlei mensen op de markt, mensen die spullen kopen maar ook magiërs en slangenbezweerders die de aandacht van het publiek vragen.

Tijdens hun optreden steelt Aliddah weer eten maar deze keer wordt ze betrapt door de Grootvizier en zijn ordedienst. Aliddah wordt gevangengenomen en meegenomen naar de woestijn waar ze  een grot in gestuurd wordt.

Het is een betoverde grot vol edelstenen en ze mag niets aanraken, want dan zal de grot zich sluiten en zit ze voorgoed opgesloten. Natuurlijk kan ze het niet laten om zo’n prachtige edelsteen even aan te raken. En jawel, de grot gaat dicht en ze zit in het donker opgesloten.

Dwaallichten leiden haar naar een oude lamp. Aliddah strijkt toevallig over de lamp en dan verschijnt er een Geest. Het is de Geest van de Lamp die de eigenaar moet gehoorzamen.

Aliddah mag drie wensen doen. Allereerst wenst Aliddah dat ze bevrijd wordt uit de grot. Haar wens wordt meteen vervuld. Daarna wenst ze dat ze heel rijk is. Er verschijnt meteen een  karavaan met kostbaarheden en Aliddah is opeens prachtig gekleed. De karavaan trekt door de stad en Aliddah is bang dat de grootvizier haar zal herkennen dus ze probeert zich te verstoppen, maar de ordedienst herkent haar toch en neemt haar weer gevangen. En nog veel erger: ze pakken ook de Wonderlamp af.

Aliddah is haar rijkdom kwijt en de Grootvizier is nu oppermachtig, omdat hij nu de Wonderlamp in zijn bezit heeft. Hij is een echte tiran en maakt iedereen tot slaaf. Aliddah stookt echter stiekem het volk op. Als iedereen in opstand komt tegen de Grootvizier dan kunnen ze hem met z’n allen overmeesteren. Uiteindelijk gebeurt dat ook.

Aliddah krijgt de Wonderlamp weer terug. Ze heeft nog één wens over: ze bevrijdt de Geest van de Lamp die haar natuurlijk rijkelijk beloont voor deze goede daad.

Dus we eindigen met een feestelijk finale.

Belangrijke data voor de agenda:

  • Donderdag 4 april 2019 Generale Repetitie
  • Vrijdag 5 april 2019 eerste voorstelling
  • Zaterdag 6 april 2019 middag- en avondvoorstelling