De voorstelling 2021

De voorstelling 2021

Vanwege corona is het niet mogelijk een live voorstelling te organiseren. Op zaterdag 17 en zondag 18 juli a.s. vinden de opnames plaats voor onze dansfilm ‘De Bibliotheek’.  Het rooster voor de opnames kun je via deze link bekijken.

Vanwege de coronamaatregelen houden we ons aan een strakke planning en procotol:

  • Ouders brengen hun kind, maar blijven buiten. 
  • De leerlingen worden per groep naar binnen gelaten als ze aan de beurt zijn.
  • Elke groep heeft 3 kwartier de tijd voor de ‘generale’ en opname van hun dans.
  • De 3 kwartier daarvóór gaan ze zich in een aparte ruimte verkleden, opwarmen en eventueel schminken.
  • Zorg er dus voor dat je ruim op tijd aanwezig bent. Op het rooster zie je precies hoe laat je verwacht wordt om voor te bereiden.
  • Er is altijd 1 groep in de theaterzaal bezig met de opname van hun dans.
  • Er is geen publiek toegestaan in de theaterzaal.
  • Na afloop van de opname kleedt de eerste groep zich in een aparte ruimte om en zij kunnen dan via een aparte uitgang De Poorterij verlaten.
  • Er zijn looproutes om naar boven en naar beneden te gaan. Die worden duidelijk aangegeven.
  • Wij houden ons aan de reglementen van De Poorterij en zullen ook een speciale toezichthouder aanstellen die ervoor waakt dat deze protocollen opgevolgd worden.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en wensen jullie veel plezier!


De mensen die onze Eigen werk voorstelling al vaker meegemaakt hebben weten dat de diverse dansen en onderwerpen aan elkaar gepraat en vooral gepresenteerd worden door twee acteurs. Jarenlang werd deze acts met veel succes gemaakt en gespeeld door Arend Nijstad en Hanneke de Wit, die hierbij geregisseerd werden door Ilze Boereboom. 

Voor onze dansfilm Bibliotheek hebben we dit jaar een heel bijzonder koppel gevonden namelijk een paar oud-leerlingen: de tweeling Lizelotte en Sophie van Slooten (N.B. de dochters van Ilze
Boereboom).

WhatsApp Image 2021-04-15 at 13.47.48

Lizelotte & Sophie van Slooten

Lizelotte heeft hier járenlang gedanst (haar laatste grote rol was Belle in Belle en het Beest) en zij was hier ook stagiaire en komt nog regelmatig invallen als er een docent ziek is. Bovendien
organiseerde zij samen met Anna het jaarlijkse Bewegingsweekend en zij verzorgde afwisselend met Anna in de laatste grote vakantie de Zomerdanslessen in de Muziektent. Lizelotte heeft eerst haar MBO studie aan de Utrechtse Dansacademie met succes afgerond en daarna heeft ze auditie gedaan voor de Fontys Dansacademie in Tilburg (HBO) waar zij nu in het tweede jaar zit.

Haar zus Sophie is hier eveneens als kleuter begonnen en heeft ook lang gedanst. Helaas moest ze op een gegeven moment met de balletlessen stoppen, omdat haar Theater acteur opleiding aan het Koning Willem 1 College in Den Bosch teveel van haar tijd vergde. Na haar opleiding in den Bosch is ze nu bezig met de docerend theatermaker opleiding op de HKU te Utrecht waar ze ook in haar tweede jaar zit. Nog steeds maakt ze veel theater vanuit dans en fysiek theater. Het liefst met een lach natuurlijk. Sophie en Lizelotte hebben inmiddels alle thema’s en titels van ons gekregen en zij horen graag zo snel mogelijk van de groepen of die zelf ideeën hebben over de presentatie van hun dans zodat zij aan het werk kunnen om hier iets moois van te maken.

Voor de groepen die hier moeite mee hebben zullen zij zelf een act bedenken en dat plan zullen ze dan aan die groep voorleggen. Dit is aan deze talentvolle creatieve dames zeker toevertrouwd.
Wij vinden het fantastisch dat we Sophie en Lizelotte bereid gevonden hebben om dit te doen en verheugen ons op de samenwerking!


Mededelingen