De voorstelling 2018

De voorstelling 2018

Op vrijdag 13 & zaterdag 14 april 2018 schitterden onze leerlingen tijdens de voorstelling STERRENSTOF. Het was een eigen-werk voorstelling waarbij de leerlingen met een thema zelf aan de slag gegaan zijn. Choreografie, muziekkeuze, kostuums, decors, ze maakten en bedachten alles zelf. Het resultaat was een prachtige, verrassende familievoorstelling. Wij genieten hier nog heel erg van na!

Dit jaar waren er heel veel leerlingen die in meerdere stukken dansten. Waaronder Enno en Bibiche. Hieronder kun je lezen hoe zij dat ervaren hebben.

“Op 13 en 14 april deden Enno en ik mee aan de voorstelling Sterrenstof. Het ging over alles wat met Space te maken heeft. We mochten zelf onze dans maken. Ik deed mee aan de dansen ‘Mars vs Venus’ en ‘Vallende sterren’. Het was voor het eerst dat ik in een voorstelling een moderne dans deed. De zenuwen waren dus ook zeker aanwezig in de coulissen. Een paar dingetjes gingen mis maar dat was gelukkig niet zichtbaar voor het publiek. Voor de rest ging alles goed en was de sfeer heel fijn en vermakelijk. Iedereen hielp elkaar met het haar en de kostuums aan doen. Natuurlijk heb ik ook af en toe meegekeken op de tv in één van de kleedkamers waar je live mee kon kijken.  Zelf was ik veel boven, omdat ik aan het begin en aan het eind een dans had.”

“Zoals altijd is het toch nog een beetje spannend als er weer een voorstelling aan komt, hoe veel je er ook hebt meegemaakt. Zelf heb ik (Enno) aan vijf dansen meegedaan en dit veroorzaakte soms ook wel stress met omkleden. Ik heb bijvoorbeeld tussen “Stilte” en “War of the Worlds” maar één dans gehad om een compleet andere outfit aan te trekken. Gelukkig was het deze keer goed geregeld met “snelverkleedkamers” die zich achter het podium bevonden. Lizelotte heeft het op haar genomen om te zorgen dat iedereen hier op tijd was en zijn of haar spullen daar had liggen.

Boven hing altijd een gezellige sfeer. De groepen waren verdeeld over verschillende ruimtes, maar vaak kwam iedereen gewoon bij elkaar zitten en praten of spelletjes spelen. Nou ben ik zelf niet zo vaak boven geweest, omdat ik vaak op het podium stond, maar ik heb zoals altijd weer erg genoten van de voorstelling.”

Al om al hebben wij er samen heel erg van genoten, en wij zullen altijd met liefde aan nieuwe voorstellingen meedoen.”

Geschreven door Enno van der Wal & Bibiche de Lang

Sterrenstof2018out.indd

Met dank aan Spazio Ontwerp Bureau

 

Kerstvoorstelling 2018

Dit jaar hebben we weer een kerstvoorstelling op Tweede Kerstdag (26/12/18) in De Poorterij. Dit jaar dansen we Cinderella. Op zaterdag 22 december zal de Generale Repetitie zijn.